Wat is een cryptocurrency?

Wat is crypto?

Een cryptocurrency is een digitaal bezit. Het bestaat doorgaans niet in fysieke vorm (zoals papiergeld) en wordt doorgaans niet uitgegeven door een centrale autoriteit zoals een bank die haar eigen activa zou traceren, bevestigen en beveiligen.

Omdat het niet wordt uitgegeven door een centrale autoriteit, vereisen taken zoals beveiliging het gebruik van andere middelen. Vaak gebruiken deze middelen cryptografie – het gebruik van complexe codes en algoritmen – om de beveiliging te creëren die nodig is om een ​​verhandelbaar activum te back-uppen.

De blockchain, een term die vaak wordt geassocieerd met cryptocurrencies maar die niet synoniem is, is een methode om deze beveiliging te creëren. Het is belangrijk om te weten hoe een blockchain werkt bij het begrijpen van cryptocurrency, omdat het de technologische doorbraak was die deze digitale activa mogelijk maakte.

Verschillende crypto koersen

De blockchain is een soort grootboek of wordt bijgehouden. Het registreert gebeurtenissen in ‘blokken’ die vervolgens aan elkaar worden gekoppeld door informatie die voorbije blokken koppelt en opnieuw met toekomstige blokken. Dit maakt de blockchain theoretisch ‘onveranderlijk’ of onveranderlijk, en vertegenwoordigt een nieuw soort administratie die mogelijk niet hoeft te vertrouwen op een enkelvoudig vertrouwenspunt voor bevestiging.

Omdat cryptocurrencies niet de belangrijkste autoriteit of recordhouders hebben, kon de technologie bloeien door de blockchain voor het registreren van transacties, transacties, nieuw gecreëerde munten en portemonnee-bedragen. Ga online en bekijk wat de huidige eos koers en bitcoin koers nu is.

Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende soorten cryptocurrencies.

Voordat er duizenden waren, was er natuurlijk één: Bitcoin. Bitcoin is ontstaan ​​uit de publicatie van een ” witboek ” door een anonieme figuur die bekend staat als Satoshi Nakamoto in 2008.

Het artikel schetste het idee van een digitale cryptocurrency genaamd Bitcoin, die kan worden gedolven, ontwikkeld, gevolgd en verhandeld met behulp van de blockchain.

In de paper schetste Satoshi het idee van Bitcoin en hoe het een “peer-to-peer” digitale valuta zou kunnen zijn die werd gebruikt bij waardetransacties.

Maar de doorbraak was het gebruik van cryptografische technieken van de afgelopen decennia om dit te kunnen doen zonder problemen die anderen hadden gevonden met digitale valuta’s.

Twee van die problemen die Satoshi kon oplossen, waren het probleem met dubbele uitgaven en Bitcoin-mijnbouw, en zo worden blokken op de Bitcoin-blockchain bevestigd en geregistreerd.

 

Back To Top