Dating voor homo mannen

Ghana Gay Blackmail List ontvangt wekelijks drie of vier meldingen van overvallen en chantage

Terwijl Benson de straat overstak naar zijn date in de hoofdstad van Ghana, Accra, zag hij dat er iets mis was – het was niet de man die hij een bericht had gestuurd via de populaire gay dating-app Grindr.

Benson voelde gevaar en probeerde weg te komen, maar twee andere mannen grepen hem van achteren, begonnen hem te slaan en bevalen hem zijn tas en mobiele telefoon te overhandigen. Toen ze hem met een mes bedreigden, gaf hij ze ook de toegangscode voor zijn telefoon.

‘Ik heb ze alles gegeven omdat het leven belangrijker is’, vertelde de 27-jarige, die weigerde zijn volledige naam te geven, aan de Thomson Reuters Foundation.

‘Nadat ze me in elkaar hadden geslagen en me in de goot hadden geduwd, vertrokken ze … Ik ging naar huis met een gebroken kaak.’

Homo dating voor mannen

De beproeving van Benson komt steeds vaker voor in landen waar homoseksualiteit illegaal is. Hoewel internet het voor LGBT + -gemeenschappen gemakkelijker heeft gemaakt om online relaties te vinden en op te bouwen, heeft het hen ook blootgesteld aan nieuwe risico’s.

In Egypte, Marokko en Nigeria worden homomannen vaak gechanteerd en buitengesloten door nepdates die hen ertoe verleiden intieme foto’s te delen die ze online plaatsen. De politie gebruikt ook sociale media om hen naar valse bijeenkomsten te lokken en te arresteren. Vergelijk gay dating sites met andere om te zien.

Ghana is een van de meer dan 30 Afrikaanse landen die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht verbieden, aldus de LGBT + -rechtengroep ILGA.

Hoewel vervolging zeldzaam is, is homofobie wijdverbreid en voor degenen die buiten de deur zijn, wordt hun leven vaak op de proef gesteld omdat ze worden verbannen door vrienden en familie en hun baan kunnen verliezen.

Alex Kofi Donkor, hoofd van de lokale activistengroep LGBT + Rights Ghana, besloot vorig jaar op Twitter en Facebook terug te vechten met de Ghana Gay Blackmail List, die “beruchte personen die homoseksuele mannen stelen, misbruiken en chanteren” blootlegt.

De groep, die 1.800 volgers heeft, heeft ongeveer twee dozijn mannen genoemd en beschaamd door hun foto’s te publiceren, samen met de apps die ze gebruiken, de plaatsen die ze vaak bezoeken en een waarschuwing: “Deel op grote schaal, wees alert en wees niet het volgende slachtoffer” .

‘We bevinden ons in een land waar ons leven duidelijk in gevaar is als gevolg van de haat van mensen en hun afkeer van de gemeenschap’, zei Donkor.

‘Vaak kunnen we geen recht doen aan de misdaden die zijn gepleegd, dus het beste wat we kunnen doen is onszelf beschermen.’

Een link op de Ghana Gay Blackmail List-pagina stelt leden van het publiek in staat gevallen te melden, die vóór publicatie worden onderzocht in gesloten homo- en biseksuele sociale-mediagroepen voor aanvullende crowdsourced getuigenissen, zei Donkor.

“Zodra we hebben gepost, zijn er retweets en daarom worden veel mensen gewaarschuwd en als ze met ze chatten, (stoppen ze met te praten) met hen”, zei Donkor, die drie of vier meldingen van diefstal en chantage krijgt en misbruik elke week.

Waar vind ik leuke dating websites?

Nana Kwame, een biseksuele man, werd beroofd en bedreigd met chantage nadat ze een man had ontmoet die hij op Grindr een bericht had gestuurd in een huis in Accra.

Zijn date ging naar de badkamer en kwam terug met twee andere mannen die Nana Kwame vroegen wat hij daar deed.

‘Voordat ik kon antwoorden, werd ik in mijn gezicht geslagen’, zei de 24-jarige die weigerde zijn volledige naam te geven.

Een man haastte zich om de deur van de kamer op slot te doen en vervolgens dwongen ze Nana Kwame om zijn telefoon te ontgrendelen en alle inhoud te wissen.

‘Een van de jongens bracht de bijbel en liet me zweren dat als ik de plaats verlaat, ik zal veranderen’, zei Nana Kwame. ‘Ik was in de minderheid, het was drie tegen één, dus ik moest me onderwerpen.’

Een van de mannen zei dat hij de broer van Nana Kwame kende en dreigde hem naar zijn familie te sturen, tenzij hij iemand belde om 500 cedi ($ 88) naar zijn mobiele portemonnee te sturen. https://leukedatingsite.nl heeft de leuke dates.

Nana Kwame zweeg. Ze gaven het op en lieten hem gaan.

HOMOFOBIE

Aangezien mannen die seks hebben met mannen drie jaar gevangenisstraf krijgen in Ghana, zijn ze meestal te bang om deze overvallen bij de politie aan te geven, omdat dit ertoe kan leiden dat ze worden vrijgelaten, wat een veel grotere persoonlijke kost met zich meebrengt, zei Donkor.

‘Een van de snelle acties die gezinnen ondernemen, is de persoon uit huis ontslaan. Als je eenmaal buiten bent, betekent dat ook dat je bron van levensonderhoud ook wordt bedreigd’, zei hij.

Donkor moedigt homoseksuele mannen die zijn beroofd en gechanteerd aan om de incidenten bij de politie te melden, door hen te vertellen “een nieuwe vriend ontmoeten is.

Back To Top