Belangrijke verzekering informatie

SBI Schadeverzekering Arogya Sanjeevani: Controleer functies, insluitsels, premiumcalculator

Er is geen gezondheidscontrole nodig voor mensen tot 45 jaar zonder reeds bestaande ziekten.

Cyberverzekering nog in opkomst in India

Levensverzekering: waarom u een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft

Personal Finance-lessen van start-ups: hoe ULIP’s de sleutel zijn tot uw langetermijndoelen

Belangrijke verzekeringen

Soms hebben veel kopers problemen bij het vergelijken van verschillende ziektekostenverzekeringen. Maar nu is het kopen van ziektekostenverzekeringen zonder veel vergelijking mogelijk gemaakt door de verzekeringsregulator. IRDAI heeft het voor alle algemene verzekeraars en zorgverzekeraars verplicht gesteld om een ​​standaard ziektekostenverzekeringsproduct aan te bieden met vergelijkbare polisformuleringen en de meeste primaire kenmerken. Fbto geeft jouw de mogelijkheid.

Hier kijken we naar de belangrijkste kenmerken van SBI General Insurance Arogya Sanjeevani Polis:

Belangrijkste kenmerken

Het minimale verzekerde bedrag is Rs 1 lakh en het maximale verzekerde bedrag is Rs 5 lakh. De premiebetaling kan jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks of maandelijks worden gedaan. Voor elk schadevrij jaar wordt de cumulatieve bonus opgebouwd op 5 procent van het verzekerde bedrag tot een maximum van 50 procent, mits de polis zonder onderbreking wordt verlengd. Er is geen gezondheidscontrole nodig voor mensen tot 45 jaar zonder reeds bestaande ziekten. De minimale instapleeftijd is 3 maanden, de maximale instapleeftijd is 65 jaar en de betaalde premie komt in aanmerking voor artikel 80D van de Wet inkomstenbelasting.

Unive verzekering

De premie van de SBI General Insurance Arogya Sanjeevani Polis kan worden berekend op de website van de verzekeraar die de premiecalculator heeft. Unive heeft de premium.

Hier zijn enkele indicatieve premies op verschillende leeftijden voor een verzekerd bedrag van Rs 5 lakh:

  • Voor iemand die 30 jaar oud is: jaarlijkse premie van Rs 4400

Voor iemand die 35 jaar oud is: jaarlijkse premie van Rs 5311

Voor iemand die 40 jaar oud is: jaarlijkse premie van Rs 6181

Men kan gezinsleden toevoegen aan hetzelfde beleid en de aankoop kan online worden gedaan door de website van de verzekeraar te bezoeken en de medische vragenlijst in te vullen.

Wat zijn de insluitsels

  1. i) Kamerhuur, kost voor verzorging en verpleging – 2 procent van het verzekerde bedrag met een maximum van Rs 5.000 per dag

 

Back To Top